Het autobedrijf

1 maart 2018
 Categorie├źn: Autoverdelers, Blog


Wanneer u een auto wilt aanschaffen zijn daar veel verschillende manieren voor. Met de komst van het internet is het heel gebruikelijk geworden om als particulier op internet een auto te zoeken. Veelal wordt er dan op tweedehands sites gezocht en kunt u een deal met een ander particulier of een autohandelaar sluiten. Een nadeel hiervan kan de nazorg zijn. Wanneer de deal gesloten is en u de auto gekocht heeft, is er meestal geen recht meer op garantie, wanneer blijkt dat de auto niet aan de eisen voldoet. Daarom dat veel mensen ook een autobedrijf bezoeken, waar u toch meer kunt genieten van enige klantvriendelijkheid en waar garantie op de aangekochte auto gebruikelijk is. 

 

De autodealer

Wanneer u niet op zoek bent naar een occasion, maar naar een nieuwe auto, dan kunt u zich het beste tot een autobedrijf wenden die een dealerschap heeft verkregen van een bepaalde autofabrikant. Dit autobedrijf heeft van de autofabrikant of de importeur het exclusieve recht gekregen om een bepaald automerk aan te bieden in een bepaalde regio. Elke middelgrote en grote stad in Nederland heeft van vrijwel elk automerk wel een dealer. Als u dus een automerk op het oog heeft en u wilt deze splinternieuw aanschaffen, dat is deze dealer de enige mogelijkheid. U kunt de showroom bezoeken waar alle modellen van het betreffende automerk uitgestald staan. U kunt uitgebreide uitleg krijgen van de verkoper en een proefrit maken. Wanneer u tot besluit bent gekomen om een auto via de dealer te kopen, dan zal in de meeste gevallen de auto rechtstreeks van de fabriek aan de dealer geleverd worden. Dit kan leiden tot enige wachttijd, maar u bent dan wel de eerste eigenaar van de auto en er zit normaal gesproken enkele jaren garantie op. Kijk voor een erkend autodealer bijvoorbeeld op Zuithof Autobedrijf Daihatsu Dealer.


Een regulier autobedrijf

U kunt er ook voor kiezen om een autobedrijf te zoeken die allerlei soorten auto's, veelal occasions, verkoopt. Hier zijn vrijwel alle merken auto's te koop van bijna nieuw tot oudere auto's. Ook kunnen deze autobedrijven vaak goede deals sluiten met leasebedrijven. Hierdoor is het vaak mogelijk om vrij goedkoop een nog vrijwel nieuwe voormalige bedrijfsauto aan te schaffen die in het verleden door de leasemaatschappij als leasevoertuig werd gebruikt. Soms hebben reguliere autobedrijven ook een garage, waar autoschade hersteld kan worden, maar soms richt men zich alleen op de markt van de autohandel. Een belangrijk punt om bij een dergelijk bedrijf een auto aan te schaffen, kan zijn dat hij is aangesloten bij de Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders (BOVAG). Dit is een soort van kwaliteitsetiket, waarbij de koper gegarandeerd is dat het een deugdelijke auto aanschaft, onder de juiste voorwaarden.


Delen