Een verhuisbus huren

16 januari 2018
 Categorieën: Autoverdelers, Blog


Een verhuisbus huren

Een verhuizing organiseren kan heel leuk zijn, zeker als je er al lange tijd naar uitkijkt om je nieuwe woning te betrekken. Uiteraard kan je een verhuisbedrijf inschakelen om de volledige verhuizing te verzorgen, maar het kan ook anders. Heb je genoeg vrienden en kennissen bereid gevonden om je een dagje te helpen, dan kan je een verhuisbus huren en de gehele verhuizing zelf organiseren. Zelf de verhuizing ter hand nemen is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens gezellig. Een aantal zaken zijn wel belangrijk om op te letten zodat de verhuizing niet alleen vlot, maar ook zorgeloos verloopt. Prijzen De kosten van het huren van een verhuisbus kunnen sterk variëren. Normaliter kan je uitgaan van een huurprijs van € 25,- tot € 150,- per dag. Kies je voor een verhuisbus met veel ruimte dan ben je meer kwijt in vergelijking met een kleinere bestelbus. In de meeste gevallen heb je voldoende aan een rijbewijs B om een verhuisbus te mogen huren. Is de bestelbus die je wilt huren zwaarder dan 3500 kilo, dan is een rijbewijs C wel verplicht. Om je een goed beeld te geven, voor een standaard verhuisbus met een laadruimte van 20 m³ volstaat een rijbewijs B. Een aantal aandachtpunten zijn wel van belang als je een verhuiswagen gaat huren:
 

  • Let op het aantal vrij te rijden kilometers.
  • Het eigen risico bij ongevallen of schade.
  • De dekking van de verzekering (WA of allrisk).
  • De exacte huurperiode is van belang. In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om een verhuisbus te huren voor een week, ook als je de bus slechts 5 dagen nodig hebt.
  • Denk ook aan andere zaken zoals verhuisdekens, spanbanden en een steekwagen voor het verplaatsen van je spullen.
  • Ben je jonger dan 25 jaar, houdt er dan rekening mee dat je een toeslag moet betalen.


Extra tips om slim te verhuizen Is het de eerste keer dat je een verhuizing zelf organiseert, kies dan bij voorkeur voor een verhuisbus met een laadklep, dit werkt beduidend makkelijker dan een uitvoering met deuren. Kan je kiezen voor een automatische laadklep, dan is het helemaal ideaal. Op die manier voorkom je ook een te grote belasting van je rug bij het verplaatsen van grote, zware objecten zoals een bankstel. In veel gevallen zal een verhuurbedrijf ook een verhuispakket aanbieden. Vaak is het slim om hier gebruik van te maken zodat je geen verhuismaterialen tekort komt op de dag zelf. Tip: Houdt er rekening mee dat de meeste verhuurbedrijven het verplicht stellen om de wagen weer in te leveren met een volle tank. Loopt de verhuizing een beetje uit, denk er dan aan om op tijd te gaan tanken.

Kijk op Diks Autoverhuur om een verhuisbus te huren voor Amsterdam e.o.


Delen